Yeni Başlayanlar için E-Ticaret İpuçları

Blog Single

E-ticaret sektörüne katılmayı mı düşünüyorsunuz? O zaman bu yazımızı mutlaka okumalısınız. Sizlere e-ticaret sitesi kurmak için yapmanız gereken adımları tek tek anlatacağız.

Bir e-ticaret web sitesi, sizin fiziki mağazanızda bulunan ürünleri, sanal ortamda online olarak satışa sunar. Mağazanızın farklı çevrelerde adının duyulmasına, daha fazla müşteri kitlesi elde etmenize ve bunlara bağlı olarak satış hacminizin artmasını sağlar. Üstelik bunun için fiziki mağazanızın olması gerekmez. Satacağınız ürünü sadece internet üzerinden de satışa çıkarabilirsiniz. Bunun için birinci öncelik 18 yaşını doldurmuş olmanız. Eğer öyleyseniz yeni bir e-ticaret sitesi kurabilir ve bu site üzerinden satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İşte e-ticarete başlarken yapılması gerekenler;

• Daha önceden fiziki bir mağazanız yoksa yeni bir marka oluşturuyorsanız insanların size ve ürünlerinize güvenmesi oldukça zor. Bunun için gerekli reklam çalışmalarını iyi şekilde yapmanız gerekir ki insanlar sizi görsün, fark etsin.

• Reklam çalışmalarına devam ederken ürününüzü sadece kendi e-ticaret sitenizde satmayı değil aynı zamanda n11.com, gittigidiyor.com gibi platformlarda da sunmanız size çok büyük bir artı sağlar. Müşteri potansiyelinizi arttırmanıza ve reklam çalışmalarınıza da yardımcı olur.

• Ayrıca e-ticaret sitenize koyacağınız ürünlerin görsellerini, açıklamalarını en ince ayrıntısına kadar belirtmeyi unutmayın.

• Kendinizi, müşterilerinizin yerine koyarak sitenizde neleri görmek istediğinizi, nelerden haberdar olmak istediğinizi düşünerek yol alın. Müşterilerin aklında soru işareti bırakmak sizi eksilere düşürebilir.

Müşteri memnuniyeti en önemli olan noktadır. E-ticaret sitenizde ürün stoklarınızın belirtilmesi, kargo ile sorun yaşanmaması, gerektiği zaman yetkili bir kişiyle görüşülmesi son derece önemli olan konulardır. Ekşi Sözlük, Uludağ Sözlük gibi sitelerde kötü yorumlarla itibarınızı düşürmek istemiyorsanız titiz davranmanız gerekir.

• Diğer önemli konulardan biri de kayıt tutmanız. Stok kayıtlarınızı, sipariş kayıtlarınızı, kimden hangi ürünü aldınız, kime hangi ürünü sattığınıza dair kayıtlardan bahsediyoruz. Düzenli kayıt işlemlerini gerçekleştirirseniz müşteri bazında ürün karışıklığı gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Depo kayıtları bazında ise stok yönetimini iyi bir şekilde yönetir, ürünlerin giriş çıkış işlemlerini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

Yeni bir e-ticaret sitesi açmanız için gerekli olan maddeleri sizinle paylaştık. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde hızlı geri dönüş almanız mümkün.

Bu Gönderiyi Paylaş :

Yorum Yap